JÓTÉKONYSÁGI PROGRAM NEHÉZ SORSÚ CSALÁDOK LAKÁSGONDJAINAK MEGOLDÁSÁRA

Budapest, 2012. június 1. – „Jövőt teremtünk!” néven az Erste Lakástakarék és az Erste Bank közös jótékonysági lakás-felújítási programot indít, melynek keretében az Erste Lakástakarék és a VIASAT3 ÁlomÉpítők csapata egy család otthonát újjávarázsolja, majd a műsorban is bemutatja. A program keretében az Erste Lakástakarék további négy család számára 4 éven át havi 5 000 forint értékű lakástakarék szerződést köt és finanszíroz. Ezen túlmenően a programra jelentkezők közül az Erste Bank 3 családi ház energiahatékonysági felújítását is támogatja családonként 200 ezer forintig.

Ungvári Krisztián, az Erste Lakástakarék Zrt. elnök-vezérigazgatója a „Jövőt teremtünk!” pályázattal kapcsolatban kiemelte: az Erste Lakástakarék kifejezetten büszke arra, hogy a legfiatalabb lakás-takarékpénztárként máris egy olyan kezdeményezéshez kapcsolódhat, amely a legnehezebb sorsú családok lakásproblémáira jelent valódi megoldást. A VIASAT3 ÁlomÉpítők sorozata az összefogás erejét, a másoknak való önzetlen segítségnyújtás nagyszerűségét példázza. Az Erste Lakástakarék számára ezen értékek pedig kiemelten fontosak.

A pályázatra olyan családok jelentkezését várják, akik Magyarország területén per- és igénymentes, saját tulajdonú ingatlannal rendelkeznek, nincs 90 napnál régebbi közüzemi, adó vagy hiteltartozásuk, hozzájárulnak a programban való részvételhez és a nehéz körülményeik ellenére is példaértékű életet élnek.

Szőllőssy Gábor, a VIASAT3 programigazgatója elmondta: az ÁlomÉpítők produkció legfontosabb üzenete, hogy ha egy közösség tagjai önzetlen segítséggel összefognak, akkor elkeseredett, reményvesztett emberek keserves életét varázsolhatják tündérmesévé. Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozott most stratégiai partnerként az Erste Lakástakarék, akinek a jóvoltából az akció keretében egy család otthona teljesen megújulhat, több család pedig komoly anyagi segítséget kaphat lakásterveik megvalósításához az elkövetkező években.

A pályázatra jelentkezők közül a televízió munkatársai, az Erste Bank, az Erste Lakástakarék és a Habitat for Humanity Magyarország jótékonysági szervezet képviselőiből álló zsűri választja ki az öt döntőbe jutott családot, a győztest pedig a bank Facebook oldalán zajló szavazással a közönség választja ki. A felújítási munkálatokról szóló epizód pedig az ÁlomÉpítők ősszel kezdődő 3. évadában kerül adásba. A családok otthonainak felújítását az Erste Lakástakarék és az Erste Bank munkatársai saját kezükkel is segítik.

A „Jövőt teremtünk” program keretében a Habitat for Humanity-vel karöltve a fentieken túl 3 család energia-hatékonysági csomagot nyerhet, mely magában foglalja a felmérést helyszíni szemlével, a javasolt felújítások összeállítását, majd kivitelezését, valamint energia-hatékonysági tanácsadást.

Az Erste Lakástakarék Zrt. tavaly októberben kezdte meg működését azzal a céllal, hogy mind szélesebb körben erősítse a lakáscélú megtakarítás és öngondoskodás fontosságát, lehetővé téve, hogy minél több magyar család lakástervei megvalósulhassanak.