Tényleg fontos: ezért gondoskodj már most a nyugdíjas éveidről

Úgy gondolod, hogy messze van még a nyugdíj, és inkább olyan kiadásokra költesz, amik a jelenben fontosak? Pedig érdemes gondolnod arra is, hogy a nyugdíjas éveid biztos anyagi hátterét most tudod megteremteni. Milyen előnyökkel jár, ha ezt a tanácsot már most megfogadod? Olvass tovább!

 
  • 2023. június 14.
  • 4 perc

Utazás, új hobbik felfedezése, a családdal töltött idő: ezek olyan dolgok, amelyeket a legtöbben elképzelünk a nyugdíjas éveinkre. Ám ehhez már most érdemes félretenni, és megtalálni a megfelelő megtakarítási formát.

Anyagi biztonság

A munkaerőpiacon eltöltött évek során felhalmozott megtakarítások és befektetések biztosítják, hogy a nyugdíjas éveid során is megfelelő anyagi háttered legyen. Ehhez megtalálhatod a hozzád illő megtakarítási formát. Ha a pihenés éveiben nem kell aggódnod a pénzügyi gondok miatt, igazán kiélvezheted ezt az időszakot, és megvalósíthatod akár régóta halogatott terveidet is.

Egészséged megőrzése

Ahogy testünk idősödik, egyre jobban figyelnünk kell az egészségmegőrzésre, a megfelelő táplálkozásra, a sportra, a szabadban töltött aktív mozgásra. Az is előnyös lehet, ha a nyugdíjas éveid alatt is van egészségpénztári, egészségbiztosítási szerződésed. Ezek a dolgok mind könnyebben mennek biztos anyagi háttérrel.

Szabadidő, hobbi, utazás

A nyugdíjas évek alatt belevághatsz olyan hobbikba, amikre a dolgos hétköznapokban nem volt időd, sőt akár olyan vágyott tevékenységet is kipróbálhatsz, amivel pénzt kereshetsz, de akár tanulhatsz is. Többet kirándulhatsz, kertészkedhetsz, és még sorolhatnánk. Ám ahhoz, hogy ezek a dolgok ne terheljék meg a családi kasszát, már most gondoskodnod kell az anyagiakról.

Erste Future Befektetési Program

Indíts Erste Future rendszeres megtakarítást akár már havi pár ezer forinttal!

Családdal töltött minőségi idő

Családi ebédek, kerti sütögetés, kirándulás a gyerekekkel, unokákkal: ezek költséges programok lehetnek, de ha már most elkezded a pénzügyi tervezést, a nyugdíjas évek alatt is rengeteg minőségi időt tölthetsz a családoddal és a barátaiddal.

Önkénteskedés és közösségi munka

Van a közelben egy közösségi kert vagy egy civil szervezt, ahol szívesen önkénteskednél? Ha másoknak segítesz, élvezheted az aktív hétköznapokat és szellemileg is feltöltődhetsz. Ám akkor a legkönnyebb másoknak segíteni, ha veled is minden rendben van, ez pedig igaz a pénzügyekre is. Megfelelő nyugdíj-előtakarékoskodással ezt már most megteremtheted.

Láss világot!

Sokan bakancslistával készülnek a nyugdíjra, hiszen el szeretnének utazni olyan helyekre, amelyekre addig nem volt lehetőségük. Az utazás azonban még akkor is többletköltséggel jár, ha ügyes pénzügyi tervezés előzi meg. Azonban, ha már most félreteszel, akkor nem gond, ha igazán hosszúra nyúlik a bakancslistád.

Erste Önkéntes Nyugdíjpénztár

Gondoskodj nyugdíjas éveidről az Erste Önkéntes Nyugdíjpénztárral

Kapcsolódó tartalmaink