Higgy magadban és tanulj meg egy új idegen nyelvet!

Úgy tartja a mondás, hogy annyi ember vagy, ahány nyelvet beszélsz. Ez pedig a mai világban különösen igaz, hiszen a technika segítségével a világ másik felén élőkkel is dolgozhatunk együtt akár napi szinten. Így a nyelvtudás kétségtelenül az egyik legfontosabb készség, amelyet a 21. században megszerezhetünk, és számos pozitív hatást gyakorol az életünkre. De mik ezek a hatások, és hogyan építheted be a nyelvtanulást az egyébként is zsúfolt napjaidba? Megmutatjuk, olvass tovább!

 
  • 2023. június 14.
  • 3 perc

Igen, tudjuk, hogy egy új nyelv elsajátítása időigényes folyamat, de adunk néhány tippet arra, hogyan építsd be a napodba olyan formában, hogy az még szórakoztató is legyen.  

  • Csupán 20 perccel kell korábban kelned, és máris beiktathatsz egy kis ébresztő nyelvtanulási feladatot. Hallgass meg egy podcastet idegen nyelven akár a reggeli készülődés közben! Vagy gyakorolj egy nyelvtanuló appon.
  • Szeretsz főzni? Nézz főzős videókat idegen nyelven, és néhány próbálkozás után már garantáltan nem kevered össze a hozzávalókat!
  • Olvass idegen nyelven! A sokszor unalmas tankönyvek helyett válaszd kedvenc íróid idegennyelvű fordítását. Tipp: kezdd gyermek vagy ifjúság irodalommal, hiszen a tanulás kezdeti szakaszában segíthet az egyszerűbb nyelvezet!
  • A sorozatnézés a mindened? Használd fel és nézz sorozatokat, filmeket idegen nyelven, azonos nyelvű felirattal!
  • Használj szókártyákat! A szavak magolása a nyelvtanulás egyik legunalmasabb része, de ha színes szókártyákat készítesz, sokkal szórakoztatóbb lesz! Ezekre már számos appot is találsz, akár az okostelefonod is elég ahhoz, hogy megtanulj néhány új kifejezést.
  • Használd a közösségi médiát! Csatlakozz olyan csoportokhoz, ahol gyakorolhatod a tanult idegen nyelvet, beszélgess emberekkel, olvass blogokat!

Wizz Air Hitelkártya

Váltsa repülésre vásárlásait!

THM 49,23%

Miért érdemes új nyelvet tanulni?

  • Nyitottság: Egy új nyelv megtanulása új kultúrák, emberek és lehetőségek megismerését teszi lehetővé. Jobban megérthetjük más országok és népek hagyományait, értékeit és életstílusát.
  • Karrierlehetőségek: Minél több nyelvet beszélsz, annál nagyobb eséllyel szállhatsz versenybe a munkaerőpiacon, különösen a nemzetközi cégeknél.
  • Hatékonyabb kommunikáció: Több nyelv mélyreható ismerete és a bővebb szókincs hozzájárulhat ahhoz, hogy az anyanyelveden is jobban fejezd ki magad. És a mai világban a jó kommunikációs készség elengedhetetlen.
  • Jobb memória: Az nyelvtanulás javítja a memóriát, mivel új szavakat, kifejezéseket kell megjegyezned, és egész egyszerűen folyamatosan dolgoztatnod kell az agyad. Ehhez pedig új tanulási stratégiákat kell kipróbálnod, kialakítanod, hiszen meg kell tapasztalnod, melyek azok, amelyek a leginkább illenek hozzák, segítenek a tanulásban.
  • Logikai képesség: Az új nyelv megtanulása serkenti az agyműködést, akár a bonyolultabb összefüggések megértését is.
  • Nagyobb önbizalom: Ha meg tudsz szólalni egy új nyelven, az önbizalmat ad, hiszen érezheted, hogy egy új tudás birtokába kerültél, elérted a célod.
  • Új élmények: Hogyan hoz új élményeket, ha megtanulsz egy idegen nyelvet? A nyelv által egy teljesen új kultúrát ismerhetsz meg, kötetlenebbül társaloghatsz az utazásaid alatt vagy akár az interneten keresztül is.

Bár időigényes folyamat, és néha elveszthetjük a motivációnkat, de a nyelvtanulás olyan szórakozás, amely színesíti a mindennapokat. Az életünkhöz pedig vitathatatlanul sokat ad hozzá, akár az utazások alatt, akár akkor, amikor épp új munka után nézünk. Ezzel pedig követve a pénzügyi egészséged építéséhez is hozzájárul, így érdemes rá időt szánni! Próbál ki tippjeinket! 

Legyél csapatunk tagja!

Tervezd a jövőd az Ersténél.

Kapcsolódó tartalmaink