Miért érdemes diákszámlát nyitni? – Az első lépések a pénzügyi tudatosság felé

A diákszámla nem csak egy banki termék, hanem egy fontos eszköz a pénzügyi tudatosság kialakításában. A diákszámla kedvező költségei, a különféle kedvezmények és a könnyű pénzkezelés mind hozzájárulnak ahhoz, hogy a fiatalok felelősségteljesebben kezeljék pénzügyeiket. Emellett a diákszámla segít abban, hogy a diákok megtanulják, hogyan készítsenek költségvetést, hogyan kövessék nyomon kiadásaikat, és hogyan érjék el megtakarítási céljaikat.

 
  • 2024. augusztus 07.
  • 5 perc

Mielőtt számlát nyitunk, érdemes alaposan tájékozódni, és a legmegfelelőbb bankot kiválasztani. A pénzügyi tanácsadás igénybevétele szintén hasznos lehet a pénzügyi tudatosság fejlesztésében.

Alacsonyabb költségek

A diákszámlák gyakran alacsonyabb költségekkel járnak, mint a hagyományos bankszámlák. Sok esetben a számlavezetési díjak, a bankkártya költségek és a pénzfelvételi díjak kedvezményesek vagy teljesen díjmentesek. Ez különösen fontos lehet a diákok számára, akiknek jövedelme gyakran korlátozott.

Kedvezmények

Számos bank kínál különféle kedvezményeket a diákszámláihoz. Például egyes bankok ingyenes vagy kedvezményes hozzáférést biztosítanak különböző szolgáltatásokhoz, mint például a mobilbanki alkalmazásokhoz vagy a pénzügyi tanácsadáshoz. Emellett sok bank speciális ajánlatokat kínál diákoknak, például kedvezményes utazási biztosítást vagy kedvezményes vásárlási lehetőségeket.

Könnyű pénzkezelés

A diákszámlák lehetővé teszik a fiatalok számára, hogy könnyen és gyorsan kezeljék pénzügyeiket. A modern banki alkalmazások és online banki szolgáltatások révén a diákok bármikor és bárhonnan hozzáférhetnek számlájukhoz, ellenőrizhetik egyenlegüket, átutalásokat indíthatnak, és nyomon követhetik kiadásaikat.

Ne feledd, ha az Erste Diákszámlát választod, George is a segítségedre lesz, hogy igazán jól bánj a pénzeddel! Mindig nyomon követheted a kiadásaidat, 16 éves kor felett a Moneyback kedvezményprogramunkkal pénzvisszatérítéseket is kaphatsz vásárlásaid után, ha pedig utazni készült, valós idejű árfolyamon válthatsz devizát online az akció időszaka alatt.

Erste Diákszámla

Nyiss Erste Diákszámlát már 40 000 forint díjkedvezménnyel és ajándék YKRA x Erste övtáskával!

Hogyan alakítja a pénzügyi tudatosságot?

Költségvetés készítése

A diákszámla segít abban, hogy a fiatalok megtanulják, hogyan készítsenek költségvetést, hiszen könnyedén nyomon követhetik, mire és mennyit költöttek a hónapban. Ez egy alapvető pénzügyi készség, amelyre minden felnőttnek szüksége van. A költségvetés készítése során a diákok megtanulják, hogyan osszák be a pénzüket, hogyan állítsanak fel prioritásokat, és hogyan takarítsanak meg.

Kiadások nyomon követése

A pénzügyi tudatosság másik fontos eleme a kiadások nyomon követése. A diákszámla segítségével a diákok könnyen nyomon követhetik, mire költik pénzüket. Ez segít abban, hogy felismerjék a fölösleges kiadásokat, és megtanulják, hogyan csökkenthetik azokat. Sokkal átláthatóbbak a bankkártyás költések, mint a készpénzesek. 

Megtakarítást is indíthatnak

A diákszámla lehetőséget ad a fiataloknak arra is, hogy megtakarítási célokat tűzzenek ki. Akár egy új laptopra, akár egy nyaralásra gyűjtenek, a megtakarítási célok segítenek abban, hogy a diákok felelősségteljesebben kezeljék pénzügyeiket. A bankok gyakran kínálnak különféle megtakarítási termékeket, amelyek segíthetnek ebben. Nálunk is számos megtakarítási forma elérhető.

Pénzvisszatérítések

Sőt tudhat, hogy ha az Erste Diákszámlát választod, és George segítségével bankolsz, akkor 16 éves kortól pénzvisszatérítéseket is kaphatsz a vásárlásaid után? A Moneyback kedvezményprogramunk ezt is tudja, sőt kuponos ajánlatok közül is válogathatsz.

Erste Moneyback

Pénzvisszatérítések bankkártyás és hitelkártyás vásárlásaid után.

Gyakorlati tanácsok

Alapos tájékozódás

Mielőtt diákszámlát nyitunk, érdemes alaposan tájékozódni a különböző lehetőségekről. Hasonlítsuk össze a bankok ajánlatait, nézzük meg a költségeket, a szolgáltatásokat és a kedvezményeket. Érdemes több banknál is érdeklődni, és akár személyesen is felkeresni őket, hogy a legjobb döntést hozhassuk meg.

A megfelelő bank kiválasztása

A bank kiválasztásánál vegyük figyelembe, hogy melyik bank nyújtja a legkedvezőbb feltételeket a diákok számára. Fontos, hogy a bank könnyen elérhető legyen, és hogy a kínált szolgáltatások megfeleljenek az igényeinknek. Nézzük meg, hogy a bank kínál-e speciális ajánlatokat diákoknak, és hogy a banki szolgáltatások mennyire kényelmesek és könnyen használhatóak.

Pénzügyi tanácsadás

A pénzügyi tanácsadók segíthetnek abban, hogy hogyan kezeljük a pénzünket, hogyan állítsunk fel költségvetést, és hogyan érjük el pénzügyi céljainkat.

Kedvező devizaváltás

Válts devizát kedvező árfolyamon online, a George Appon vagy a George Weben hétköznapokon 8 és 17 óra között a havi keretösszegedig!

Kapcsolódó tartalmaink