Jégkorongozók #higgymagadban történetei – egy díj is adhat lendületet

Az Erste Ligában számos #higgymagadban történetet láthatunk, hiszen a jégkorongozók nap mint nap a határaikat feszegetik a jégen. Idén három játékos elhivatottságát ismertük el a Mr. Rising Star, a Mr. Fair Play és a Mr. Spirit díjakkal. Őket kérdeztük a sikereikről és arról, mi ad erőt a továbblépéshez, amikor elfogy az energiájuk.

 
  • 2024. július 25.
  • 5 perc

A sportolóknak igazán hinniük kell magukban, hiszen nap mint nap testük tűrőképességének határait feszegetik. Igaz ez azokra a jégkorongozókra is, akik az Erste Ligában a jégre lépnek. Pozsgai Tamás (BJAHC, Mr. Spirit), Lövei Dávid (DVTK Jegesmedvék, Mr. Rising Star) és Ferencz-Csibi Róbert (SC Csíkszereda, Mr. Fair Play) kapták idén az Erste #higgymagadban díjait. 

Pozsgai Tamás – Mr. Spirit – BJAHC

„Nagyon megtisztelő, hogy egy ilyen rangos díjat nekem szavaztak meg. A Mr. Spirit-díj a sport iránti elhivatottságról szól, és örülök, hogy mások is úgy érzik, ez igaz rám. De ez a díj megerősít abban, hogy az alázat és a munka befektetése jó irányba viszi a dolgokat akár a sportban, akár az életben” – mondta Pozsgai Tamás jégkorongozó, aki teljesítményével kiérdemelte a Mr. Spirit-díjat.

Elárulta azt is, hogy a családja nyújtja számára a legnagyobb motivációt a mindennapokban. „A feleségem és a két gyermekem minden pillanatban támogatnak engem, amikor egy-egy nehezebb időszakot élek át, vagy fáradtabb vagyok. Igyekszem jó példát mutatni nekik és a többi sportolónak is abban, hogy kitartónak kell lenni, és hinni kell magunkban.”

Lövei Dávid – Mr. Rising Star – DVTK Jegesmedvék

Egy sportoló életében számos felemelő pillanat akad. Lövei Dávid ezek között említette a Mr. Rising Star-díjat, ami arra motiválja, hogy továbbra is kimagasló teljesítményt nyújtson. De nem ez volt az egyetlen ilyen élmény az eddigi pályája során:

„Úgy gondolom, a felnőttválogatottban való szereplés volt az egyik legszebb pillanat a karrierem során. Ami pedig a csapattal a legjobb emlékem, az az U21-es bajnokság megnyerése volt hazai pályán” – hangsúlyozta Lövei Dávid.

Azt is elmondta, hogy a csapattársai azok, akik a nehezebb időszakokon átsegítik, hiszen együtt élik át nemcsak az örömteli, hanem a rosszabb időszakokat is.

„Mindig szeretem a legjobbamat nyújtani, odafigyelni a hétköznapokban, és az edzésen is 100%-ot teljesíteni.”

Ferencz-Csibi Róbert – Mr. Fair Play – SC Csíkszereda

Mitől lesz valakiből Mr. Fair Play? Talán egy olyan sportágban a legnehezebb erre a választ adni, mint a jégkorong. Hiszen a külső szemlélő számára sokszor úgy tűnhet, hogy a játékosok minden erejükkel azon vannak, hogy egymást akadályozzák. „Számomra a Mr. Fair Play-díj megtiszteltetésnek számít. Soha nem gondoltam rá, hogy valaha is kapok ilyen elismerést. Több száz játékos lép jégre egy idény alatt, és ebből én lettem a legsportszerűbb játékos, jól esett az elismerés” – mesélte Ferencz-Csibi Róbert, aki a pályája legszebb pillanatait is megosztotta velünk:

„Többet is mondhatnék. Az első ifjúsági vb-győzelem a saját divíziónkban, a felnőtt vb-k vagy épp a magyar mérkőzések, a közös himnuszéneklések mind ilyenek!”
Az SC Csíkszereda játékosa is elárulta, hogy vannak olyan pillanatok, amikor szükség van arra, hogy erőt merítsen a támogatóiból. „Minden játékos életében vannak fentek és lentek is. Ilyenkor a párom, a családom, a barátaim és csapattársak segítenek átlendülni a nehezebb időszakokon.”

Erste Repülőjárat-késés biztosítás

Ne hagyd, hogy egy váratlan késés tönkre tegye az utazásod! Menj biztosra, ha késve indulna a repülőd.

Kapcsolódó tartalmaink