Így spórolj a pénzváltáson –
Legyen gondtalan a nyaralás!

Így spórolj a pénzváltáson – Legyen gondtalan a nyaralás!

Képzeljük el, hogy Horvátország tengerpartján élvezzük a napsütést, vagy éppen egy hangulatos görög tavernában vacsorázunk a barátainkkal. A kellemes időtöltést könnyen megzavarhatja, ha nem rendelkezünk elegendő helyi valutával, és nem akarunk magas költségekkel terhelt váltási díjakkal foglalkozni. Itt jön képbe az online devizaváltás a George Appon.

 
  • 2024. augusztus 06.
  • 7 perc

Tudtad, hány devizaszámlád lehet akár plusz költség nélkül?

Akár EUR, USD, CHF, GBP és CAD devizaszámlád is lehet extra költség nélkül a díjcsomagodon belül.1

A George Appon, a Store-ban a Számlák csempére koppintva könnyen nyithatsz ilyet magadnak.

Sőt, új kártyára sincs szükséged. Díjcsomagodon belül az aktuálisan használt számládhoz tartozó bankkártyádat könnyedén hozzákapcsolhatod az kívánt devizaszámládhoz, amiről fizetni szeretnél a nyaralásod alatt: 

Koppints a George Appban arra számládra, amihez jelenleg a bankkártya kapcsolódik, majd válaszd ki a Funkciók alatt az adott bankkártyát. Itt az Elsődleges számla módosítása pontban tudod beállítani, hogy melyik számládat használja a bankkártyád fizetéskor.

Kedvező devizaváltás

Válts devizát kedvező árfolyamon online, a George Appon vagy a George Weben hétköznapokon 8 és 17 óra között a havi keretösszegedig!

Pro tipp: Ne felejtsd el a nyaralás végén visszaállítani a forint számlád elsődleges számlának!

A nyár a pihenés és a kalandok időszaka, amikor sokan választják úti céljuknak Horvátország, Görögország vagy Olaszország gyönyörű tájait és kulturális látnivalóit. Azonban külföldi nyaralásunk során nemcsak a napfény és a tengerpartok jelentenek fontos szempontot, hanem a pénzügyek gördülékeny kezelése is. Az Erste segítségével könnyedén és költségmentesen intézheted devizaváltásodat online George-on keresztül.

Miért olyan könnyű a George Appal?

Hétköznapokon 8 és 17 óra között valós idejű árfolyamon válthatsz devizát plusz költségek nélkül, sőt a George alkalmazás segítségével bárhol és bármikor, akár a tengerparton ülve is, egyszerűen intézheted pénzügyeidet. Nincs szükség sorban állásra vagy bonyolult ügyintézésre, hiszen minden online történik, még a TeleBankot sem kell felhívnod. Ha mégis erre lenne szükséged, ne feledd, hogy a George Appból már ezt is megteheted, így külön azonosításra sem lesz szükség, hiszen kollégánk tudni fogja, hogy te hívod. 

Az alkalmazás felhasználóbarát felülete lehetővé teszi, hogy néhány koppintással átválthasd forintodat euróra, dollárra vagy a fent említett többi devizára.

Helló, George!

Nyiss számlát online, akár egy szelfivel, most 40 000 Ft díjkedvezménnyel!

Miért érdemes helyi pénznemben fizetni?

Amikor külföldön fizetsz, mindig érdemes az adott pénznemben használni bankkártyádat. Így elkerülheted az esetleges extra díjakat, amelyeket a helyi pénzváltók felszámíthatnak. Ha erstés vagy, a díjcsomagodon belül lehetőséged van több devizaszámlát is nyitni akár euróban, amerikai dollárban, angol fontban, svájci frankban vagy kanadai dollárban, akár plusz költség nélkül.  Ezután már csak hozzá kell kapcsolnod a kártyádat a devizaszámlához. Így, ha külföldön fizetsz a kártyáddal, az összeget közvetlenül a devizaszámláról vonják le, ezzel is optimalizálva költségeidet.

Mik az azonnali devizaváltás előnyei? 

  • Plusz költség nélkül azonnali váltás: Mielőtt megtörténik az átváltás, George megmutatja neked, hogy milyen árfolyamot használ, tehát például 1 eurót hány forintért tudsz megvásárolni. Ilyenkor lehetőséged van elfogadni, vagy akár félbehagyni a tranzakciót. Ha elfogadod, akkor a váltás azonnal megtörténik.

  • Kedvező az árfolyam: Valós idejű árfolyamokat használva váltod a pénzedet hétköznap 8 és 17 óra között, így mindig az elérhető legjobb árfolyamot kaphatod.

  • Kényelemes és egyszerű: A George App könnyen kezelhető, és lehetővé teszi, hogy bárhonnan válthass devizát, akár a tengerparton fekve is.

  • Biztonságos: A banki szintű biztonsági intézkedések garantálják, hogy pénzügyeink mindig biztonságban legyenek.

Ne hagyjuk, hogy a devizaváltás bonyodalmai elrontsák nyaralásunkat! A George alkalmazás segítségével könnyedén és költségmentesen válthatsz devizát, így több időd marad a pihenésre és a kikapcsolódásra. Töltsd gondtalanul a nyarat, és élvezd a külföldi kalandokat az Erste segítségével!

Mindig legyen biztonságban a pénzed!

A csalók a nyaralás alatt sem pihennek. Összeszedtük, hogy mik a leggyakoribb trükkjeik. Nézd meg tanácsainkat!

Azért, hogy könnyebben össze tudd hasonlítani a szolgáltatásainkat más bankokéval, az MNB közös fogalmakat vezetett be. Itt ezekkel találkozhatsz:  

  • Internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatás: George

  • Számlavezetés: bankszámla 

  • Betétikártya-szolgáltatás: bankkártya 

  • Betéti- vagy hitelkártyával történő vásárlás belföldön/külföldön: bankkártyás vásárlás/fizetés

Vértezd fel magad a kibercsalásokkal szemben, látogass el a KiberPajzs honlapra! 

Erste Repülőjárat-késés biztosítás

Ne hagyd, hogy egy váratlan késés tönkre tegye az utazásod! Menj biztosra, ha késve indulna a repülőd.

1Jelen tájékoztatás nem teljeskörű és nem minősül ajánlattételnek. Az egyes díjcsomagok és az ahhoz kapcsolódó szolgáltatások szerződési feltételeit a Lakossági Banki Szolgáltatások Általános Szerződési Feltételei, továbbá a Bank Üzletszabályzata és a Lakossági elektronikus csatorna szolgáltatások Hirdetménye, az aktuális kondíciókat és a számlavezetési kedvezmények feltételeit a bank Lakossági Bankszámla és Betéti Kamat Hirdetménye tartalmazza. (EBKM: 0,01%) A devizaváltási szolgáltatás részletes leírását a Lakossági bankszámla és betéti kamat hirdetmény 4.1 számú melléklete tartalmazza.

Kapcsolódó tartalmaink