Bosszant, ha késik a repülőd? Így működik a járatkésés biztosítás

Órákat várakozni a reptéren a csomagoddal nem kellemes dolog. Te is jártál már így? Ha repülőjárat-késés biztosítást kötsz, sokkal könnyebb a dolgod. Természetesen járatkésés attól még lesz, de 16 000 forintot fizet a biztosítás, ha egy óránál többet késik a repülőd. Nem kell futnod a pénzed után, nincs szükséged közvetítőre, aki jutalékot kér, hogy elintézze neked, a biztosítás automatikusan fizet, ha késett a járatod. 

 
  • 2023. július 17.
  • 3 perc
  • 2024. július 11.
  • 5 perc

Figyeled a kijelzőt, fogod a csomagokat, várod, hogy a beszállókapuhoz mehess, de ha késik a repülőd, máris rosszul indul az utazás. Nem kellemes, ugye? Te is keresgéltél már az interneten, hogy megtaláld a neked megfelelő járatkésés biztosítást vagy akár egy utasbiztosítást járatkésés kiegészítéssel? 

Szögezzük le, hogy a biztosítástól nem indul majd időben a repülőd, járatkésések mindig lesznek, de azt megelőzheted, hogy a járatkésés elvegye a kedved az utazástól. Ha késik is a repülőd, és várakoznod kell a reptéren az utastársaiddal, jobban érzed majd magad, ha tudod, hogy ezért 16 000 forintot fizet a biztosító. Ezt nálunk is megkötheted, keresd az Erste Repülőjárat-késés biztosítást!

Egyszerű, kényelmes, gyors

Bizonyára te is tudod, hogy uniós rendelet alapján kompenzációt kaphatsz maximum 600 euró összegig, ha késik a repülőjáratod. Jól hangzik, de ha biztosítás nélkül szeretnél a pénzedhez jutni, akkor neked kell a pénzed után futnod, és bizonyítanod, hogy valóban megtörtént a járatkésés. 

Ha keresgélsz az interneten, láthatod, hogy már közvetítőcégeket is megbízhatsz azzal, hogy intézzék el helyetted, és megkapd a pénzed. Ha azonban a biztosításunkat választod, akkor nem kell bizonyítanod, hogy késett a járatod, nem kell hónapokat várnod, hogy megérkezzen a pénzed, hanem automatikusan megkapod azt a 16 000 forintot, ami minden repülőjárat-késésre jár, ha egy óránál többet késik a repülőd.

Egy-egy utazás előtt komolyabb elkészületekre is szükség lehet. Venned kell egy új bőröndöt, vagy valamilyen speciális túrafelszerelést, így az is lehet, hogy nem fér bele, hogy külön ügyintézéssel bajlódj, ha a járatkésés biztosításról van szó. Az Erste Repüőjárat-késés biztosítás éppen azért olyan egyszerű, mert sorban állás nélkül, online is igényelheted. Kösd meg minimum 7 nappal a tervezett utazás előtt online, internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatásunkon, a George Weben vagy a George Appon keresztül, pár perc alatt! Menj a George Store-ba, és válaszd ki a járatkésés-biztosítást!  

Kösd meg utazás előtt, terjeszd ki akár utastársaidra is!

Nem kell, hogy minden hónapra legyen egy tervezett utazásod, hiszen az Erste Repülőjárat-késés biztosítás egy olyan járatkésés biztosítás, aminek nem éves díja van, hanem egy-egy utazásra kötheted meg. A díja pedig mindössze 1999 forint. 

Nem egyedül utazol? Kösd meg akár 3 további utastársad repülőjegyére is! A járatkésés biztosítás díja így fejenként 1999 forint lesz. Így természetesen annyiszor 16 000 forintot fizet a biztosító, ahány utasra megkötötted a biztosítást. 

Nem kell aggódnod, ha az indulás előtti hetekben módosítják a járatod indulását, hiszen a járatkésés-biztosítás ehhez automatikusan alkalmazkodik majd. Külön bejelentéseket sem kell tenned, ha megtörténne az 1 óránál hosszabb repülőjárat-késés, hiszen a biztosító automatikusan fizet majd.  

Nincs szükség arra sem, hogy hónapokkal előre tudd az utazásod időpontját, hiszen a járatkésés biztosítást legkésőbb 7 nappal az utazás előtt kell megkötnöd, leghamarabb pedig 180 nappal azelőtt, hogy felszállna a repülőd. 

Erste Repülőjárat-késés biztosítás

Ne hagyd, hogy egy váratlan késés tönkre tegye az utazásod! Menj biztosra, ha késve indulna a repülőd.

Lemondtad az utazást, de már kötöttél biztosítást?

Az utóbbi években különösen igaz volt az, hogy váratlan helyeztek bármikor adódhatnak, így akár az is megeshet, hogy le kell mondanod egy régóta várt utazást. Az Erste Repülőjárat-késés biztosítást az megkötéstől számítva 14 napon belül lemondhatod, és a járatkésés-biztosítás díját automatikusan visszautaljuk a számládra. Ám figyelj arra, hogy 7 nappal az utazás előtt már nem mondhatod le!

Ám nem csak akkor jársz jól, ha késik a repülőd, hiszen a biztosítás akkor is fizet, ha a légitársaság törli a járatodat a tervezett indulás után. Mi történik akkor, ha a tervezett indulás előtt törlik a járatodat? Ez nem minősül késésnek, ám bosszankodnod kár, hiszen a biztosítás díját visszakapod. 

Hozz megfontolt pénzügyi döntéseket!

Kösd meg a biztosítást a tervezett utazás előtt, és bár a repülőd attól nem fog kisebb eséllyel késni, mégis jó érzés, hogy tudod, a biztosítás 16 000 forintot utal majd a bankszámládra. 

Egy új helyre utazni, vagy épp a járt utat egy másik oldaláról felfedezni mindig nagy élmény, de ha már az utazás első perce megkeserednek a repülőtéren, akár később is nehezen engeded el magad. A járatkésés biztosítás abban is segíthet, hogy megkíméld magad ettől.

Tudj meg mindent az Erste Repülőjárat-késés biztosításról olvass többet oldalunkon, vagy lépje be a George Appra vagy a George Webre, látogass el a George Store-ba, és nézd meg a részleteket! 

Helló, George!

Nyiss számlát online, akár egy szelfivel, most 40 000 Ft díjkedvezménnyel!

Kapcsolódó tartalmaink