Így látom át jobban a pénzügyeimet, mióta erstés vagyok

Az Erstéé az egyik legjobban átlátható banki mobilapp a hazai piacon a költségek szempontjából – állítja egy független pénzügyi tanácsadó oldal, a BiztosDöntés.hu alapítója, Gergely Péter. Használja a George Appot, és el is mondja róla a véleményét, cikkéből kiderül, mik azok a pontok, ahol a mobilapp igazán segít neked, ha kézben akarod tartani a mindennapi kiadásokat. Úgy látja, vannak olyan szolgáltatások, melyet csak az Erste mobilalkalmazása nyújt. Márpedig egy egyszerűbb, letisztultabb felületen könnyebben átláthatók a pénzügyek is.

 
  • 2024. június 6.
  • 5 perc

Csak veszünk pár dolgot egy szupermarketben, kifizetjük a rezsiszámlákat, vacsorázunk valamit egy gyorsétteremben vagy iszunk egy kávét, netán még tankolunk is, és máris elköltöttünk több tízezer forintot néhány óra alatt, a korábbi vágtázó infláció nyomán kialakult helyzetben.

Ember legyen a talpán, aki átlátja ezt a pénzköltést, főleg, hogy kisebb-nagyobb ingadozással mindez naponta ismétlődik. Márpedig a rendezetlenség halmazából igenis hasznos dolog lenne átlátni a költéseinket, még mielőtt kicsúszna az irányítás a kezünk közül. Kevés rosszabb dolog van, mint az átláthatatlan pénzügyek, ezt valószínűleg mindegyikünk megtapasztalhatta már.

Költségvetés a családon belül is

Nem mindenki szereti írogatni a költéseit. Egy idő után ez valóban unalmas és fárasztó is lehet. Az ember eleinte el-elmaradozik vele, majd végül feladja, mert már behozhatatlan mennyiségű blokkot és bankszámla költést kéne átnyálaznia.

De nincs is szükség erre. Ma már egyre több bank, köztük az Erste is kínál erre egy professzionális megoldást a digitális világban bankolóknak.

Ez pedig a banki költések automatikus csoportosítása.

Amikor egy boltban bankkártyával vásárolunk, a bolt nemzetközi szabványok szerinti üzletkategória besorolását – tehát azt, hogy például szupermarket, benzinkút, lakberendezés, egészségügy, utazás stb. – megkapja a bankkártyáját kibocsátó bank, így az Erste is. Ezáltal az ügyfelek is jobban átláthatják, hogy mikor, hol és mennyit költöttek.

E mellett a bank nyilvánvalóan ki tudja emelni a csoportos beszedéseket, lekötött betéteket, rendszeres átutalásokat, készpénzfelvételeket is a számlatörténetből, így sokkal átláthatóbbé téve a pénzügyeket.

George. A jövő bankolása.

George, az Erste Bank internetbanki és mobilalkalmazási szolgáltatása segít, hogy kevesebb erőfeszítéssel többet hozz ki a pénzügyeidből.

A költségek átláthatósága érdekében több fronton is segít az Erste

Az Erste George App mobilapplikációja több oldalról is segít átlátni a költéseket.

Ehhez talán az első és legfontosabb a költségkimutatások. A George App már a főoldalon, kiemelt csempékben csoportosítja számodra a legfontosabb költségeket. Havi költségkeretet is beállíthatsz, melynél nem szeretnél többet költeni az adott hónapban. Ezt automatikusan kiemeli az alkalmazás a kezdőképernyőn, és mellé tesz még két kategóriát: a lakhatási kiadásokat, valamint, hogy mennyit költöttél élelmiszerre és éttermi fogyasztásra. Ezekre a csempékre koppintva érhetők el azok a tranzakciók, melyekből a kategória összege összeállt. Szabadon szerkesztheted, hogy mely csempéket szeretnél kiemelni a kezdőképernyőre, s ezzel milyen kiadásokat szeretnél szem előtt tartani. Az egyes kiadások automatikus (vagy későbbi kézi) besorolását is bármikor módosíthatod.

A csempék mellett a már említett besorolás szerinti költéseket is láthatod csoportosítva. Ezt az Elemzés ikonra koppintva érheted el, mely a kiválasztott számla történetén állva, a bal alsó sarokban lévő grafikon ikonra koppintva nyílik meg. A képernyő felső részén az áttekintési időszakot választhatod ki szabadon – a jobb felső sarokból fix időintervallumokat is kiválaszthatsz – , lejjebb pedig eldöntheted, hogy a besorolási üzletkategóriák szerint sorolja a költéseket az app, vagy a kereskedők szerint. Utóbbi választása esetén egy adott kereskedőre kattintva bemutatja az applikáció a kiválasztott időszak összes költését, csak az adott kereskedőnél.

Tudtad, hogy a kereskedőnkénti költségcsoportosításra csak az Erste George Appja képes a magyarországi banki mobilalkalmazások közül?

Helló, George!

Nyiss számlát online, akár egy szelfivel, most 40 000 Ft díjkedvezménnyel!

Egyéb érdekességek George felületén

A könnyebb felismerhetőség, illetve beazonosítás érdekében a kereskedőnkénti bontásban és a számlatörténetben egyaránt láthatók a kereskedők logói is. Ezt a szolgáltatást ugyan más bankok mobilapplikációi is nyújtják, de van itt még valami, amire viszont szintén az Erste applikációja képes idehaza.

A magyar piacon egyedülállóan csak a George Appban lehetséges hozzárendelni a lefényképezett blokkot a tranzakcióhoz.

Ennek az az előnye, hogy nem csak a végösszegeket láthatod a számlatörténetben, hanem elő tudod hívni a részleteket is. Vagyis könnyen, digitálisan tárolt adatokból vissza tudod azt is követni, hogy miből állt össze az adott költés végösszege.

A blokkot úgy tudod hozzárendelni a vásárláshoz, hogy azt a bank nem ismerheti meg, mivel az nem kerül fel a bank szerverére. A képet minden esetben a telefonon tárolt képfájlból hívja elő az alkalmazás. Ha több készüléken, párhuzamosan használod a George Appot, akkor csak azon fogod látni a blokk képét, amelyik telefonon azt készítetted vagy tároltad. Ha lecseréled vagy netán elveszted a telefonodat, illetve visszaállítod gyári állapotra, külön adatmentés nélkül elveszíted a blokkjaid képét.

A blokkok képéből ma már ki lehet nyerni a szöveget is, így a blokkok tartalma szerkeszthető szövegként is eltárolható a telefonon, igaz, ezek már nem tárolhatók el a tranzakciók mellett George felületén, csak külön.

Végül van még valami, ami segíthet a költések csoportosításában. Ha szeretnél egyes tranzakciókat külön, egyedileg is megjelölni, akkor fel is címkézheted azokat. Például hozzárendelheted az egyik tranzakciódhoz, hogy ajándék vagy gépjármű javítás, így később könnyebben visszaemlékezel arra, hogy mire is költöttél az adott tranzakcióval. Sőt, a bevételeidet is megjelölheted ilyen címkékkel. Szükség esetén a címkével ellátott tranzakciókat később bármikor kilistázhatod a George mobilalkalmazás keresési funkciójával.

Ezekkel összességében igen sokféleképpen segíthet Neked a George App a bevételeid vagy kiadásaid átláthatóságában, csoportosításában anélkül, hogy kézzel bármit is könyvelned kellene a költéseid közül.

Talán nem hangzik túlzásnak, hogy George ezzel elhozta neked a kézi költésírogatás alkonyát. Használd ki te is!

Tetszett vendégszerzőnk cikke? Nézd meg a többi Erste blog cikket is! 

Kapcsolódó tartalmaink