Nézd meg a kártyaadataidat biztonságosan! George ebben is segít

Online vásárolsz vagy számlákat fizetsz, és nem tudod, épp melyik táskádban van a bankkártyád? A George App és a George Web ebben is segít neked, hiszen már a kártyaadataidat is megmutatja neked.

 
  • 2023. szeptember 5.
  • 8 perc

Veled is előfordult már, hogy online vásároltál vagy be akartad fizetni a rezsit, a telefonszámlát, és épp nem volt nálad a bankkártyád? Ha nem tudod fejből a kártyaadataidat – és miért tudnád – , akkor ilyenkor félbe kell hagynod a fizetést, hogy elővedd a bankkártyád a táskádból. Bosszantó, ugye?  

 

George már ebben is segít, hiszen megnézheted a kártyaadataidat, aza a kártyaszámot, a lejárati dátumot, és a CVC/CVV kódot. Ne aggódj ez egy teljesen biztonságos folyamat!

 

Hol találod a kártyaadataidat a George Appon?

  • Lépj be a George Appra az mPIN-kódoddal!

  • Válaszd ki a számlacsempédet, majd koppints a Funkciók menüpontra!

  • Válaszd ki azt a kártyádat, amelyiknek az adatait meg szeretnéd nézni! 

  • Koppints a Kártyaadatok megtekintése menüpontra!

  • Az Aláírás gombra koppintva add meg újra az mPIN-kódodat! Erre a biztonságod miatt van szükség.

  • Miután megadtad válaszd a Kártyainformációk mutatása menüpontot!

  • Ha már megnézted, rejtsd el újra, és kész is vagy! 

Erste Személyi Kölcsön

  • Szabadon felhasználható, fix kamatozású hitel 500 000 - 12 millió Ft között
  • THM: 14,3% - 19,5%

Hogyan zajlik az online hiteligénylés?

Ahhoz, hogy végig vidd az online hitelfelvétel folyamatát, szükséged lesz a fent felsorolt dokumentumokra. Érdemes ezeket még az online hiteligénylés elindítása előtt előkészíteni, hogy az online hitelfelvételi folyamat megszakítás nélkül, egyszerűen és gyorsan menjen.

Az online hiteligényléstől nem kell megijedni, hiszen már a személyi kölcsön kalkulátorunkban történő kalkuláció során is számos segítséget kapsz a felületen elhelyezett súgóktól. Emellett a helyi súgók (ún. tooltip-ek) megjelennek a személyi kölcsön online igénylése során is, így ha nem egyértelmű, hogy egy-egy mezőt hogyan kell kitölteni az online hitelfelvételi folyamatban, csupán meg kell tekintened a súgóban az erre vonatkozó segítséget.

Ezzel az egyszerű módszerrel, akár már 3 munkanapon belül a számládon tudhatod az online hitelfelvétel során igényelt összeget a folyósítási feltételek maradéktalan teljesítése esetén, ráadásul mindezt úgy, hogy ki sem kellett lépned az otthonodból! Az online hitel igénylése tehát nem véletlenül vált ennyire népszerű megoldássá.

Hogyan intézheted otthonról, kényelmesen a kölcsönfelvételt?

Megmutatjuk, hogy mire kell számítanod az online hitelfelvétel felületén, így már otthonosabban mozogsz majd az online hiteligénylés során is.

Nézzük is meg sorban az online hitelfelvétel lépéseit! Először kattints rá az Online igénylem nevezetű gombra, és lépj be az e-csatorna azonosítóddal. Nincs még ilyen azonosítód az online hitelfelvételhez? Nem vagy még ügyfelünk? Semmi gond, hiszen egy egyszerű regisztráció után már te is be tudsz lépni az igénylési felületre. Ha sikerült a belépés, akkor megjelenik egy felület, ahol ki tudod választani a személyi kölcsönt online az igényelhető termékek közül.

Ezután jöhet egy gyors kalkuláció, ahol láthatod az online hitelfelvétel adatait, a törlesztőrészleteket, és minden fontos számítást. Ha megfelel a kalkuláció eredménye, akkor meg kell adnod a szükséges személyes adataidat, és ki kell töltened az ehhez tartozó nyilatkozatokat az online hitelfelvételhez.

Azt követően, hogy készen vagy az adatok kitöltésével, megtörténik az előminősítés. Az online hitelfelvétel során az előminősítés fontos szerepet játszik annak a megállapításában, hogy az adataid alapján megfelelsz-e az online hiteligénylés feltételeinek.

Amennyiben az előminősítés után azonosító okiratokat, munkabért, nyugdíjat vagy egyéb jövedelmet igazoló dokumentumot szeretnél feltölteni a felületre, úgy ezt is megteheted az adatok kitöltése után. A jövedelemigazoló dokumentumok feltöltésére főszabályként akkor van csak szükség, ha nem az Erste Banknál vezetett bankszámládra érkezik a rendszeres jövedelmed.

Az online hiteligénylési folyamat végén, miután átolvastad a szerződést és a kapcsolódó dokumentumokat, kapsz majd egy SMS kódot, amivel digitálisan is aláírhatod és benyújthatod az online hitelfelvétel iránti kérelmedet!

Az online személyi kölcsön igénylése nemcsak egyszerű, hanem igazán gyors megoldást is jelent, hiszen a kölcsönkérelem elfogadását követően a folyósítási feltételek teljesítése esetén akár már 3 munkanapon belül megérkezhet a számládra a várt összeg. Amennyiben nyomon követnéd az online hitel útját, úgy lehetőséged van visszatérni a felületre, ahol megtalálod a kölcsönigénylés állapotát.

Erste Személyi Kölcsön

  • Szabadon felhasználható, fix kamatozású hitel 500 000 - 12 millió Ft között
  • THM: 14,3% - 19,5%

Milyen feltételeknek kell teljesülnie online személyi kölcsön igénylése esetén?

Az online személyi kölcsön legnagyobb előnye, hogy otthonról, kényelmesen intézhető a hiteligénylés, nem kell bankfiókba bemenni.

Ahhoz, hogy a személyi kölcsön online igénylése sikeres legyen, mindenképpen meg kell felelned néhány fontos feltételnek.

1.    Személyi feltételek

  • Betöltött 23. életév az online hitelfelvétel indítása előtt
  • Magyarországi bejelentett állandó lakcím
  • Fontos, hogy mobil- vagy otthoni vezetékes telefonon elérhető legyél az online hitelfelvétel során
  • Nem szerepelhet a Központi Hitelinformációs Rendszerben (KHR, korábban BAR) negatív információ rólad, mert az elutasítást von maga után az online hitelfelvétel során.

2.   Jövedelemmel kapcsolatos feltételek

Fontos, hogy mindenképpen rendelkezz rendszeres, önálló jövedelemmel, ami származhat aktív munkaviszonyból, nyugdíjból, vagy vállalkozásból is.

Mennyi legyen a nettó jövedelmed?

A jövedelmed nettó összegének a Most Személyi Kölcsön és a Most Hűség Kölcsön esetén minimum 150.000 forintnak kell lennie az online hitelfelvételhez. Az Erste Most Extra Személyi Kölcsön esetén pedig ez a nettó jövedelem 300.000 forintnál nem lehet kevesebb online hitelfelvétel esetén.

Fontos még, hogy a munkahelyed nem állhat végelszámolás, felszámolás, végrehajtás vagy csődeljárás alatt; tehát ne fenyegessen az a veszély, hogy megszűnik a munkahelyed vagy a vállalkozásod.

3.    Munkaviszonnyal kapcsolatban előírt feltételek

  • Fontos kitétel, hogy a jelenlegi munkahelyeden legalább 3 hónapos, folyamatos munkaviszonnyal rendelkezz. Az online hitelfelvétel ezen feltétele nem vonatkozik a nyugdíjellátásban részesülőkre.
  • Amennyiben egyéni vállalkozóként vagy cégtulajdonosként dolgozol, úgy minimum 1 teljes lezárt üzleti évvel és legalább 1 éves vállalkozói viszonnyal kell rendelkezned.
  • Az online hitelfelvétel fontos feltétele, hogy jelenleg nem lehetsz próbaidőn, táppénzen és nem állhatsz felmondás alatt.

Mi vonatkozik a nyugdíjasokra és a mellékállást végzőkre?

Ha a nyugdíjban részesülő személy nyugdíj mellett végzett munkaviszonyból származó jövedelem figyelembevételét is kéri az online hitelfelvétel során, akkor a fentiek vonatkoznak rá is. Így a mellékállásban megszerzett jövedelem is beszámítható, ha minden pont teljesül a mellékállásra vonatkozóan az online hitelfelvétel feltételei közül.

Miért érdemes igényelni az Erste személyi kölcsönt?

Az online hitelfelvétel nemcsak egyszerű, de igazán kényelmes megoldás is egyben! Nem kell ugyanis bemenned a bankfiókba, hiszen internetkapcsolattal, akár a kanapéd kényelméből is hozzájuthatsz a számodra szükséges összeghez. Az online hitelfelvétel esetén a Most Személyi Kölcsön, a Most Hűség Kölcsön és az Erste Most Extra Személyi Kölcsön csak rád vár!

Az Erste online személyi kölcsön ráadásul bankváltás nélkül is igényelhető, így még kényelmesebbé téve az egyszerű hitelfeltételeket! Válaszd az Erste Bank online hitelfelvételt és szabadulj meg a sorban állástól!

Erste Személyi Kölcsön

  • Szabadon felhasználható, fix kamatozású hitel 500 000 - 12 millió Ft között
  • THM: 14,3% - 19,5%

Hogyan segíthet a Nemzeti Mintaterv Katalógus a kádárkocka felújításában?

Ha belevágnál egy kádárkocka felújításába, a 2021-ben indult Nemzeti Mintaterv Katalógussal ingyenes segítséget kaphatsz a tervezési fázisban.

A Lechner Tudásközpont szakmai vezetése alatt futó program célja, hogy különösen Magyarország vidéki városaiban támogassa a lakossági építkezéseket. Ennek érdekében jött létre a Magyar Mintaterv Katalógus, amelyen keresztül díjmentesen juthatsz hozzá családi házak építészeti vázlatterveihez.

A Nemzeti Mintaterv Katalógusnak köszönhetően olcsóbban és gyorsabban szerezhetsz be szakmailag elbírált és műszakilag ellenőrzött, helyszíni adaptálásra alkalmas, egyszerű, bejelentésre előkészített tervdokumentációt.

Egy helyen találhatod meg a legfontosabb információkat, ami segíti a tervválasztást és a felkészülést a Kádár-kocka felújítására. Az alábbiakban sorra vesszük, mik a legfontosabb lépések és tudnivalók, ha a Kádár-kocka felújítását a Nemzeti Mintaterv Katalógus segítségével kezded meg.

1.    Állapotfelmérés

Az első és legfontosabb lépés a kádárkocka felújítása előtt, a ház aktuális állapotának alapos felmérése.

Értékelnünk kell a ház szerkezetét az alapozástól a tetőfedésig, de ne felejtsük el a villamos- és épületgépészeti rendszereket sem! Ez az alapos vizsgálat lehetővé teszi, hogy megfelelően tervezzük meg a szükséges munkálatokat.

Nézesd át a tetőt, a cserepeket, az ereszcsatornákat egy szakemberrel, és győződj meg róla, hogy megfelelő a vízelvezetés. Ha az előző lakók nem fektettek energiát az épületgépészeti rendszerekbe, vagy nem végeztek villamosfelújítást, előfordulhat, hogy falakat kell kibontani vagy nagyobb átalakításra lesz szükség.

2.    Ellenőrizd ingatlanod adatait és a helyi szabályozásokat!

Hogy milyen engedélyek és korlátozások vonatkoznak a tervezett építkezésre, az ingatlan-nyilvántartásban található információk segítségével ellenőrizheted.

Az ingatlan-nyilvántartás minden településen tartalmazza az ott található ingatlanok adatait, jogait, és az egyéb fontos tényezőket. Ezek között olyan információk is szerepelhetnek, amelyek tilalmakat vagy építési kötelezettségeket rögzítenek.

Az ingatlan-nyilvántartásban szereplő információkhoz való hozzáféréshez rendszerint szükséged van az ingatlan helyrajzi számára. Ez a helyrajzi szám az egyedi azonosítót jelenti minden ingatlan esetében, és lehetővé teszi, hogy pontos információkat találj az adott területről.

3.    A mintaterv felhasználása a kádárkocka felújításához

Ha úgy döntesz, hogy a Nemzeti Mintaterv Katalógus mintaterveit használod fel, néhány fontos dologra érdemes figyelned:

●       Válaszd ki a megfelelő mintatervet: Látogass el a Nemzeti Mintaterv Katalógus honlapjára, és válaszd ki azt a mintatervet, ami leginkább megfelel az igényeidnek!

●       Köss Felhasználási Szerződést: Miután megtaláltad a megfelelő mintatervet, meg kell kötnöd a Felhasználási Szerződést. Ez a szerződés tartalmazza a mintaterv felhasználásának feltételeit és a szerzői jogokat. A szerződést a Lechner Tudásközponttal szükséges megkötnöd.

●       Letöltés: Amint a Felhasználási Szerződést aláírtad és jóváhagyták, letöltheted az adott mintatervcsomagot a katalógusból. Ezt bejelentkezés után a Nemzeti Mintaterv Katalógus weboldalán tudod megtenni.

●       Mintaterv-adaptáció: Fontos megjegyezni, hogy a letöltött mintatervcsomag még nem alkalmas a hatósághoz történő benyújtásra. Minden esetben szükséges az úgynevezett mintaterv-adaptáció, amelyhez legalább egy építész tervezőre van szükség. Ez a lépés a mintaterv helyi viszonyokhoz alakítását jelenti a Kádár-kocka felújításához.

4.    A tervezési program összeállítása

A tervezési program elkészítésében egy építésztervező szakember nyújt segítséget számodra.

A tervezési programnak tartalmaznia kell minden olyan fontos információt, amelyet a mintaterv adaptációja során figyelembe kell venni.

A kiválasztott terveket a helyi építészekkel közösen gondoljátok majd tovább, hogy saját házadhoz és igényeidhez alakítsátok a mintatervet. Ezzel a program egyrészt biztosítja, hogy a kádárkocka felújítása megfeleljen a helyi szabályozásoknak, de az építészek egyéni preferenciáidat, valamint a helyi építészeti hagyományt is figyelembe veszik majd.

5.    Az egyszerű bejelentés benyújtása

A kádárkocka felújítása előtt az építésfelügyeletnél egy egyszerű bejelentést kell benyújtanod. A jogszabályok pontosan meghatározzák, milyen dokumentumokra és mellékletekre van szükség a bejelentéshez.

A bejelentést az ÉTDR online felületén az Ügyfélkapus belépéssel, személyesen az építésfelügyeletnél vagy a Kormányablaknál elektronikus adathordozón is benyújthatod.

Ez a bejelentés biztosítja, hogy minden az előírások szerint történjen a Kádár-kocka felújítása során.

1.    Kivitelezés

Amikor kivitelezőt keresel, néhány dologra érdemes odafigyelned. Először is, nézd meg, hogy rendelkezik-e a szükséges engedélyekkel és regisztrációval a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara által vezetett építőipari vállalkozó kivitelezői tevékenységre jogosultak névjegyzékében!

Ebben a névjegyzékben különböző szempontok szerint kereshetsz a regisztrált vállalkozók között. Itt például olyan információkat találhatsz, mint a vállalkozás által végzett tevékenységi körök, a szakképesítéssel rendelkező szakmunkások és a felelős műszaki vezetők sorszámát. Ezek az adatok segíthetnek abban, hogy megtaláld a megfelelő kivitelezőt kádárkockád felújításához.

2.    Energetikai tanúsítás

Mire a Kádár-kocka felújításának végére érsz, neked, mint építtetőnek, gondoskodnod kell az épületed energetikai tanúsítványáról. Ez az energetikai tanúsítvány kiemelten fontos, hiszen nélküle nem kapod meg a hatósági bizonyítványt az épületedre.

Az energetikai tanúsítás során egy szakember értékeli az épület energiatakarékosságát. Az elkészült tanúsítványt az e-tanúsítás alkalmazásban kell rögzítened, majd a papíralapú példányt egy azonosító kóddal ellátva megkapod.

Az energetikai tanúsítást csak olyan szakember készítheti el, aki rendelkezik kamarai jogosultsággal. Ilyen szakembert a Magyar Építész Kamara és a Magyar Mérnöki Kamara kamarai névjegyzékében találhatsz. Érdemes itt keresni, hogy megbizonyosodj arról, hogy a szakember hiteles és kompetens.

Kapcsolódó tartalmaink